Termeni și condiții

Termeni si Condiții

Definitii:

Vanzator: Componenteonline

Cumparator: poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Client: poate fi orice persoana fizica, care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Componenteonline si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator: orice persoana fizica, care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea termeni si conditii.

Cont: sectiunea din site, formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator si istoricul cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, garantii, etc.). utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Favorite: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii, folosindu-se de serviciul oferit de catre vanzator, de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Cosul meu: sectiune din cont, care permite cumparatorului/utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator, prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona produse de pe site.

 

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului componenteonline.ro. 

Accesul si folosirea acestui site precum si a produselor si serviciilor oferite, incluzand accesul, navigarea, sunt conditionate de acceptarea urmatoarelor conditii si termeni. Folosind in continuare site-ul sunteti de acord cu toate conditiile de folosire care pot fi actualizate de noi in functie de necesitati. 

Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment. 

In cazul in care nu esti de acord cu aceste conditii, iti solicitam sa nu utilizezi site-ul nostru de internet.

 

Termeni generali:

Continutul acestui site este pentru uz informativ si se poate schimba oricand fara notificare prealabila.

Prin inregistrarea pe site, sunteti de acord cu formele de comunicare (e-mail sau telefon), prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea.

Notificarea primita pe e-mail de catre cumparator, dupa efectuarea unei comenzi, are rol de informare, si nu de acceptare a comenzii. Acest lucru se face telefonic sau prin e-mail.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. In acest caz, cumparatorul va fi anuntat telefonic sau e-mail. In cazul achitarii produselor in avans, i se vor restitui sumele achitate.

Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator.

Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul se poate adresa departamentului de relatii cu clienti, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport online (Live Chat)  sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

Toate tarifele aferente produselor sunt exprimate in lei (RON) si include TVA.

In cazul platilor online, vanzatorul nu este, nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice, dinamice, prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand sa finalizeze comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Dupa finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 - preturile afisate pe site sunt rezultatul unei erori

 - produsul sau produsele comandate nu se mai afla pe stoc

 - neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

 - invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de vanzator, in cazul platii online;

 - datele furnizate de catre client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la verificarea starii de functionare a acesteia.

Acest site foloseste cookie-uri atat proprii cat si de la terte parti.

Nici noi nici alta terta parte nu garantam acuratetea informatiilor oferite pe acest site. In cazul in care descoperiti greseli de orice fel, va rugam sa ni le comunicati cat mai repede posibil.

Toate pozele sunt cu titlu informativ, fiind posibil ca produsul real sa difere fata de cel din poza, fara a se schimba functiile de baza.

Folosirea informatiilor de pe acest site se face pe raspunderea clientului, noi nu oferim nici o garantie din acest punct de vedere.

Toate trademark-urile prezentate pe site apartin proprietarilor de drept.

Folosirea neautorizata sau malitioasa a acestui site poate duce la actionarea in judecata conform legii.

Folosirea acestui site se face sub incidenta legilor din Romania.

 

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala:
Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.
Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia. 
Procedura de retragere din contract:

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatbilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. In cazul in care un produs a fost achizitionat gresit, se poate returna numai in ambalajul original, fara urme de uzura. Taxele de transport in acest caz vor fi suportate de catre cumparator.

 

Conditiile de returnarea a produselor:

 

Produse excluse, fara drept de returnare:

Pentru produsele al căror pret depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere

Produse prezentate de consumator sau personalizate in mod clar, comenzile speciale.

Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena: produse de ingrijire, igiena personala, casti.

Pentru care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid

Produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente

 

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate, cutia nedeschisa, cutia nu prezinta urme cum ca a fost deschisa:

Consumabile: acumulatori, baterii, cartuse imprimanta, produse confectionate dupa specificatiile

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

 

Retur de produse:

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil).

Produs nefunctional in primele 10 zile lucratoare de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise.

Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Costurile de retur pentru situatiile prezentate mai sus (nu si in cazul renuntarii la cumparare) cad in sarcina magazinului nostru.

In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

 

Conditii de acordare a garantiei:

Produse pentru care este necesara dovada instalarii si punerii in functiune de catre personal calificat:

Componente electronice pasive, componente semiconductoare, componente aparate electrocasnice, aparate pentru automatizari, module electronice, componente GSM, componente PC, componente laptop, componente auto, pneumatica, relee, contactoare, comutatoare, intrerupatoare

Pastrati ambalajul produsului intact. Produsele desigilate, uzate, deteriorate, fara ambalaj, etc. vor fi preluate platind o penalizare intre 5%-100% din valoarea lor de achizitie pentru readucerea lor la starea initiala. In cazul in care cumparatorul nu este de acord cu valoarea penalizarii, si decide ca produsul sa-i fie reexpediat, va suporta cheltuielile de transport.
Produsele care au consumabile, se vor returna fara acestea, iar pretul consumabilelor se va scadea din suma returnata.
Nu desfaceti carcasele produselor! Ruperea sigiliilor duce automat la pierderea garantiei si a posibilitatii de returnare.
Nu zgariati, nu loviti, nu aplicati autocolante, nu scrieti nimic pe produse ori ambalaje !!!
Nu lipiti direct pe ambalajul produsului autocolante, etichete, scotch. Nu deteriorati ambalajele produselor

Respectati intocmai conditiile de garantie, in caz contrar ne rezervam dreptul de a nu accepta returul.
Returnarea banilor se va face prin banca cu Ordin de Plata (In acest caz vom avea nevoie de un cont bancar valid) sau prin mandat postal.

Termenul de returnare a sumelor este de maximum 10 de zile din momentul primirii si verificarii produsului.
Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Daca returnati produsul in 14 zile de la cumparare nu sunteti obligat sa dezvaluiti motivul nemultumirii. Puteti returna produsul fara alte costuri, decat cele de transport, tur-retur.

In cazul returnarii unui produs, veti returna inclusiv eventualele cadouri cu care bunul cumparat a fost insotit.
In cazul in care doriti returnarea produsului in cele 14 zile , va rugam sa ne adresati o notificarea SCRISA  in maxim 14 zile, la adresa de mail mpg8387@yahoo.com in care sa specificati:
 - numele pe care a fost cumparat
 - numarul comenzii si numarul facturii cu care ati primit marfa
Remedierea defectelor de fabricatie constatate de catre client se va face in maxim 30 (treizeci) de zile de la predarea, sau primirea de la curier a produsului .
Se va notifica in scris de catre client defectiunea produsului, atasand o copie a facturii, din care sa reiasa achizitionarea acestui produs de la noi.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

In link-ul de mai jos gasiti Ordonanta de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor: OUG 34/2014

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 100% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Administratorul componenteonline.ro  face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. 

Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.

Termenul de garantie legala de conformitate este de 2 ani si se calculeaza de la data livrarii produsului, conform Legii 449/2003.

 

Frauda 
In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe site si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Componenteonline.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului. 

Produsele si Ofertele Speciale
Proprietarii magazinelor isi stabilesc singuri preturile produselor si ofertelor speciale pe care le detin. Acestea sunt aduse la cunostinta cumparatorilor prin intermediul magazinului creat.

 

Limitare de responsabilitate
Produsele sau serviciile existente in magazinele publicate pot fi marci inregistrate ale unor companii. Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel pierderi. Daca considerati ca orice material de pe acest site, postat de componenteonline.ro sau de altcineva, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, va rugam sa ne contactati pentru detalii la contact@componenteonline.ro astfel incat sa putem lua o decizie in cunostinta de cauza. Informatiile provenite de la magazinele afiliate poarta raspunderea acestora. Dvs. Aveti posibilitatea, prin intermediul componenteonline.ro, sa solicitati corectarea lor, daca este cazul.

 

Drept aplicabil
Prin folosirea site-ului componenteonline.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii componenteonline.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. 

 

Disponibilitatea serviciului
Administratorul componenteonline.ro isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului componenteonline.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala. 

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@ componenteonline.ro

 

Date private GDPR

Orice date introduse pe acest site sunt considerate private si nu vor fi divulgate altor entitati cu exceptia celor reglementate legal sau absolut necesare pentru desfasurarea activitatii in scopul careia au fost oferite (curieri, contabilitate).

Nu vom trimite mesaje nesolicitate, decat cele de informare cu privire la statusul comenzilor.

Vor primi mesaje cu promotii si noutati doar clientii care s-au abonat la sistemul nostru de buletin informativ sau sectiunea oferte speciale. In cazul in care doriti ca datele dvs. sa fie sterse din baza noastra de date, trimiteti-ne un e-mail cu solicitarea dumneavoastra pe adresa mpg8387@yahoo.com.

 

Ce date personale colectam:

Colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți

Pentru creearea unui cont, avem nevoie de urmatoarele date: numele, prenumele, adresa de livrare, numarul de telefon.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

 

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor componenteonline.ro in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

 - Crearea și administrarea contului în cadrul platformei componenteonline.ro

 - Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora

 - Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate

 - Returnarea produselor conform prevederilor legale

 - Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale

 - Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la produsele noastre

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între componenteonlile.ro și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

 

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal:

furnizorilor de servicii de curierat

furnizorilor de servicii de plată/bancare

furnizorilor de servicii de cercetare de piață

furnizorilor de servicii fiscale/contabile

furnizorilor de servicii IT

altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

 

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, in cazul in care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate

 

In cazul in care solicitati stergerea datelor, inainte de a inainta cererea, descarcati si salvati toate documentele din contul dvs.: facturile de vanzare, certificatele de garantie.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care, pentru respectarea unei obligații legale pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.